Cabine de dormit – noul trend pentru biroul viitorului

Dormitul in timpul zilei, de amiaz sau in orele in care astepti urmatorul avion, poate deveni realitate mai repede decat credeai!

Statul pe scaun la birou ore intregi stim ca provoaca probleme de circulatie, oboseala sau probleme in concentrare. Intreruperea acestei rutine se poate face cu o plimbare scurta, o pauza de masa, un joc de ping-pong alaturi de colegi sau 30 de minute de somn.

Ce poate fi mai revigorant decat o pauza de liniste in mijlocul zilei, in care sa te intinzi pentru cateva minute in propria ta cabina? Asa a luat nastere Sleepbox, start-up-ul american ce propune aceasta idee si vine sa o livreze acolo unde este nevoie.


Initiatorii proiectului – Mikhail Krymov si Alexey Goryainovd, spun ca ideea a pornit ca si un studiu teoretic realizat in cadrul universitatii MIT din Statele Unite prin care vor sa faca somnul la fel de accesibil ca si gustarile ce se pot cumpara de la aparatele din birou sau zone de tranzit. Pentru ca studiul a fost publicat de cateva ori pana acum, a fost firesc sa atraga atentia unor persoane interesate si astfel sa fie pus in practica.

Momentan, cabina pentru dormit se gaseste in cateva locatii din Europa iar in curand va fi lansat si in Statele Unite.

Cabinele sunt proiectate pentru o persoana sau doua, sunt izolate fonic, bine ventilate, dispun de un pat curat, o masuta de scris si conexiune wi-fi pentru cei care prefera sa lucreze in loc sa se intinda la somn.

Daca aceasta cabina de dormit ajunge sa fie adoptata de public, institudii sau companii, ea are potentialul de a schimba modul in care ne “reincarcam bateriile”, contribuind direct la cresterea calitatii vietii, muncii si in general a satisfactiei fiecaruia care beneficiaza de aceasta “oaza de liniste”.

 

 

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.