Hotelul hibrid – intre acasa, birou si hotel

Noul concept hotelier ce imbina “utilul cu placutul” a fost inaugurat in Olanda in acest an. Zoku Amsterdam e hotelul hibrid ce isi propune sa se plaseze pe o nisa noua in domeniul HoReCa.

 

 

Hotelul imbina intr-un mod flexibil ambianta calda si nonformala de acasa cu cea a biroului, perfect pentru sederile lungi in care zumzetul social se intalneste cu gama completa de servicii oferite de un hotel.

Hotelul hibrid Zoku Amsterdam

Acest hotel isi propune sa incheie era camerei protocolare cu care ne-am obisnuit. Acest nou concept impleteste cadrul hotelier cu confortul rezidential si cu spatiul office armonios inclus pentru a imbia la creativitate.

 

 

Grupul de clienti vizat e cel al “nomazilor” internationali, pentru care calatoriile sunt o parte importanta a vietii lor cotidiene. Zoku Amsterdam vine sa le ofere lor un cadru cald si prietenos, in care sa poata sa isi desfasoare munca de birou, sa fie inspirati si sa se simta ca acasa inca din prima clipa.

 

 

Numele a fost ales tocmai cu gandul la acesti clienti internationali, ce calatoresc o mare parte din timpul lor. “Zoku” inseamna “familie” sau “clan” in japoneza. Astfel, hotelul se plaseaza in atentia acestor nomazi in scopul afacerilor, pentru care hotelul devine o locuinta, un birou, cu toate serviciile hoteliere incluse, pentru a crea ambianta de cartier rezidential departe de cea clasica a hotelului traditional.

 

 

In final, putem observa clar cum industria ospitaliera se adapteaza cu o rapiditate din ce in ce mai mare noilor trenduri. Deschiderea fata de client si intampinarea nevoilor inainte de a fi rostite e o reteta de succes ce se dovedeste a fi castigatoare in cazul noului hotel olandez.

 

Women Sensitive Hotels – hoteluri concepute din grija pentru femei

Women Sensitive Hotels e o noua platforma creata pentru industria hoteliera, pe care hotelurile se pot inscrie atunci cand acestea indeplinesc asteptarile si exigentelor unui grup demografic in crestere: femeile care calatoresc in scopul afacerilor.

 

Femeile de afaceri si industria hoteliera

Femeile de afaceri si industria hoteliera
Procentul de femei care au nevoie de cazare atunci cand se afla intr-o calatorie de afaceri este in crestere. In acest an, in Germania 25% dintre femeile care calatoresc cu servicul au avut nevoie de cel putin o noapte de cazare.

Nevoia pentru aceasta calaificare a aparut din diferenta de motive pentru care o femeie rezerva o anumita camera si motivele pentru care un barbat rezerva o camera.

 

Women Sensitive Hotels – hoteluri concepute din grija pentru femei

Women Sensitive Hotels - hoteluri concepute din grija pentru femei

Acest program isi propune sa educe hotelurile despre nevoile si dorintele pe care le au femeile atunci cand calatoresc in scop de serviciu. Astfel, sederea la locatie trebuie sa fie cat mai confortabila posibil. Printre criteriile urmarite se numara:

  • 1. gradul de siguranta a zonei si pozitionarea
  • 2. receptie deschisa 24 ore
  • 3. luminarea optima a coridoarelor si a camerei
  • 4. dressing spatios si loc de depozitare
  • 5. atentie deosebita in alegerea camerei
  • 6. produse specific cerute in camera / baie

 

Hotelurile care vor sa faca parte din acest program, vor fi verificare pentru a stabili gradul de confort pe care il pot oferi, iar apoi vor fi incluse pe un site web special creat cu acest scop, de unde vor fi promovate prin servicii PR, pot fi facute rezervari, create oferte speciale, etc.

 

In final, rezultatul acestei platforme este de a crea un nou grup demografic ce poate aduce noi oaspeti hotelurilor ce fac parte din acest program.

 

 

Gradini verticale pentru restaurante

 

Atunci cand aleg un restaurant in care sa iasa, clientii se intereseaza in special de mancare si ambianta. Aceasta regula era valabila pana nu demult. In prezent, in piata a aparut o grija din ce in ce mai mare pentru ingredientele folosite, provenienta lor si modul in care sunt pregatite.

 

18-3-201112-46-50453

 

Restaurantele care au inteles asta, au inclus detaliile necesare in meniu si au actualizat decorul locatiei pentru a reflecta misiunea lor de a promova un stil de viata sanatos prin gradini verticale ce puncteaza ambianta.

 

Ce sunt gradinile verticale?

Conceptul nu e in totalitate nou. Spariul generos disponibil pe verticala, altadata decorat cu tablouri si diverse accesorii si obiecte, acum este decorat cu plante.

 

 

Prima optiune e decorarea cu plante cataratoare, pentru care acest tip de aranjament este unul firesc. Aceste plante pot imbraca un perete intreg, precum in imaginea de mai jos, sau pot imbraca arii delimitate ale peretelui.

 

 

O a doua optiune e gradina verticala cu plante ce pot fi folosite la preparate. Pentru un aspect rustic si mai aproape de natura se pot folosi ghivece, insa exista si siteme moderne ce se monteaza pe perete, prevazute cu buzunare pentru sustinerea plantelor si un sistem de irigare direct la radacina plantelor.

 

Pentru locatiile cu lumina naturala slaba, trebuie luat in calcul construirea unui sistem de iluminare artificiala.

 

Dincolo de avantajele practice ale acestui tip de gradina, ele arata minunat ca si element estetic in decor. O gradina in miniatura plasata in zona de servire a mesei va oferi o multime de subiecte de conversatie si sursa de inspiratie pentru pozele ce sunt facute in local.

 

Dubai vrea ca 25% dintre cladirile realizate pana in 2030 sa fie printate 3D

Da, ai citit bine!

 

Oficialii din Dubai planuiesc ca 25% dintre cladirile construite pana in 2030 sa fie printate 3D. Initiativa face parte dintr-un proiect numit “Muzeul Viitorului” prin care se doreste dezvoltarea mai multor prototipuri de ultima generatie.

 


Prin construirea primei cladiri printate 3D, complet functionala, Dubai doreste sa devina un hub international pentru inovatie.

 

Cladirea destinata birourilor va avea o suprafata de aproximativ 200 mp, fiind printata strat cu strat de un echipament de 6 m inaltime, asamblata la locul santierului.

 

 

” Scopul nostru principal e sa asiguram ca pana in 2030, 25% dintre cladirile din Dubai sa fie realizate prin tehnologia de printare 3D, iar acest procentaj va fi crescut odata cu dezvoltarea tehnologica globala, dar si in raport cu cererea pietei” a declarat Sheicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice Presedinte al Emiratelor Unite Arabe si Prim Ministru si Lider al Dubaiului.

 

Sheicul a mai declarat ca aceasta tehnologie va crea valoare economica si beneficii in valoare de miliarde de dolari. Reducerea timpului de construire cu pana la 10% la nivelul tehnologiei existente la momentul actual si scaderea necesarului de forta de munca necalificata pot impreuna sa reduca costurile finale si impactul asupra mediului inconjurator.

 

Sectoarele vizate de aceasta inovatie tehnologica sunt cel al constructiilor, cel al produselor medicale si cel al produselor destinate consumatorului final, dar cu focus pe arii cheie din fiecare domeniu.

 

Piata pentru printurile 3D se estimeaza ca va ajunge sa valoreze 120 miliarde dolari pana in 2020 si aproximativ 300 miliarde dolari pana in 2030.

Peretele de vinuri – un motiv central in restaurante

O masa delicioasa este de cele mai multe ori insotita de un vin bun. In restaurante, apetitul pentru vin este deschis inca de la intrarea in locatie, prin decorarea unui spatiu sau a unui intreg perete cu vinuri. Pe langa latura esetica ce imbie la vorba buna si apetit pentru bucate, peretele de vinuri este un mod foarte practic de expunere a listei de vinuri disponibile.

 

Haideti sa vedem cum a reusit un restaurant cu influente italienesti din New York, sa imbine geometria peretelui cu vinuri cu restul decorului, pentru o ambianta calda, primitoare si foarte actuala.

 

Restaurant a fost conceput ca si locatie de luat pranzul si cina, cu o zona de terasa in exterior si un bar pentru cafea si gustari din paine.

 

Pentru construirea ambiantei dorite s-a renuntat si simplificat fiecare spatiu. Astfel, elementele care compun decorul sunt un bar lung si o zona de servirea mesei. Cromatica aleasa este una calda, cu iz mediteranean, iar lumina sublita contribuie si ea la caldura ambientala.

 

Elementul cheie care atrage atentia in acest decor este tapiteria portocalie prezenta atat in scaunele de la bar cat si in scaunele din zona de mese.

 

Insa elementul central care se regaseste atat in zona de mese cat si in spatele barului este raftul-perete de vinuri. Pentru un design atragator s-a optat pentru un suport in culoarea lemnului, in care fiecare sticla are propriul ei loc astfel ca se formeaza in contrast placut inchis-deschis intre perete si sticla de vin in culori inchise. Din loc in loc, peretele este intrerupt de mici ferestre luminate, in care sunt asezate mici grupuri de sticle ce umplu pe jumatate spatiul.

 

Sursa foto: freshome.com