Cum amenajezi un restaurant fast-food

Succesul unui restaurant este dat in primul rand de calitatea serviciilor, dar cand vine vorba de un restaurant fast food, unul dintre factorii importanti este rapiditatea cu care ajunge mancarea la tine.

 

Pe langa ideea de afaceri care poate fi originala sau in franciza, modul in care amenajezi spatiul disponibil poate face diferenta intre succes si un restaurant ca oricare altul.

 

Studiile din industrie arata ca in medie, atunci cand comanzi intr-un restaurant fast food, mancarea trebuie sa ajunga la tine intr-un minut, iar timpul mediu pe care il petreci consumand-o este de pana la 20 de minute. Iar pentru cei care cumpara la pachet, vizita la restaurant este in medie de 3 minute.

 

Amenjararea spatiului trebuie facuta in asa fel incat sa maximizeze folosirea lui, dar si sa optimizeze circularea prin restaurant intre diferitele zone. Astfel ca, intr-un restaurant fast food clasic, din totalul de 100% al suprafetei:

 

– 50% este dedicat zonei de mese

– 20% bucatariei

– 30% zonelor anexe

 

Specialistii in domeniul amenajarilor unui restaurant de acest tip, impreuna cu arhitectii care il proiecteaza, trebuie sa inteleaga ca, cheia succesului unui fast-food este marketingul experimental. Acest concept inglobeaza pozitionarea restaurantului, cum se face dotarea, cat si alte detalii ce tin de branding mai ales atunci cand pornesti de la o idee proprie.

 

Echipa noastra iti sta la dispozitie in lansarea unui restaurant fast-food cu idei originale, dar si cu experienta proiectelor din domeniul restaurantelor in spate.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.